UKE 4 - OSLO, DRAMMEN & KRAGERØ

Denne uka ble det kjempe mye farting, og jeg (Anne-Marja) og Dan-Jonas fikk virkelig kjenne på det å være på reise. På mandagen ble vi godt tatt imot på Mailand Videregående Skole i Oslo, og tirsdagsmorgenen tok vi toget til Drammen hvor vi skulle holde foredrag på Briskeby Videregående Skole. Spesielt morsomt var det for Dan-Jonas å komme til Briskeby, siden lillesøsteren hans Nora-Kathrin går på skole der. Vi spiste lunsj sammen med henne, og fikk være litt sammen med henne før det bars videre til Kragerø.

Noen ganger får vi ulike gaver som takk for fine foredrag. Sjokolade var ikke det dummeste å få denne uken. Godt å ha noe å tygge på når man sitter så lenge på både tog og buss.    

Mye av tiden når man er på reise går til å finne ut hvordan man skal komme seg fra A til B. Denne uka skulle kanskje vært litt bedre planlagt, fordi, vi tenkte at det letteste å komme seg til Kragerø fra Drammen var å ta toget til Porsgrunn og deretter ta bussen helt fram. Det viste seg å ikke være den raskeste reiseruten. Med all tog- og bussventingen osv brukte vi totalt seks og en halv time! Vi fikk heldigvis hjelp med reisen tilbake til Oslo, da det bare var å ta en buss fra Kragerø til Oslo på tre timer.

Vi var på Kragerø Videregående Skole i to dager, der det i likhet med de andre skolene vi har vært på denne uke var mange gode spørsmål og interesse for å lære mer om den samiske kulturen. I tillegg var det noen av klassene som hadde forberedt seg til besøket ved å se filmen «Sameblod».

Både jeg og Dan-Jonas syntes at Kragerø var en søt liten by, så det ble også en del bilder i fra disse gatene.      

Torsdags ettermiddag gikk reisen tilbake til Oslo, før vi på fredagen hadde Nydalen Videregående Skole som siste stopp på uken. Så som du leser så ble det litt fram og tilbake denne uken, men som jeg heletiden bruker å si: «noe av det morsomste med å være veiviser er å få se så mange fine deler av landet, og besøke skoler som ligger på plasser man kanskje ikke hadde reist til hvis det ikke var for denne jobben».      

  • Anne-Marja K.

 

0

Skriv en ny kommentar